tisdag 19 april 2011

Det finns hopp

Det finns hopp om och kunna få arbete trots man lever med en diagnos som i mitt fall ibs.
Hade ju en arbetsintervju igår och jag var jätte nervös ända tills jag kom fram. Åkte en timme tidigare för och kunna ta det lugnt i trafiken och hitta rätt.
När jag kom in så mötte jag först en trevlig kvinna som fråga om det var tjejen som var finskspråkig och utbildad undersköterska. Chefen kom sedan och jag fick komma in mycket tidigare än avtalad tid.
Var beredd på dessa klassiska frågor, som "vad är din bästa respektive sämsta sida" och jag hade klurat och klurat. Istället så fråga hon lite om en och mina tidigare arbeten och varför jag hade jobbat som fastighetsskötare.
När jag fick frågan om jag kunde ge svar på en gång om jag kunde jobba där, blev jag lite paff. Absolut ska man tacka ja! Så jag fick se mig omkring, se hur scheman såg ut och vart de hade arbetskläderna. 
När jag var klar där så bokade vi in dagar för provanställning. Tänk JAG erbjuden JOBB!!! 
Ringde pappa efteråt så jag får låna hans bil de dagarna då sambon måste ha våran till sitt jobb. Så nu har jag arbete som väntar när jag kommer hem från resan.
Det här var alltså första positiva responsen jag har fått sedan jag började söka jobb med ibs! Givetvis ska man inte ta ut segern i förskott men bara detta var en milstolpe för mig.
Det ger ju en lite mer självförtroende igen och kunna känna sig behövd. Det var tydligen ett stort plus att jag har körkort och utbildning!
Så nu ska jag passa på och leva på glädjen så länge som det går...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar