fredag 1 april 2011

Finna självförtroendet igen

Försöker finna självförtroendet igen för och våga ringa arbetsgivare. Borde inte vara så svårt va? Bara det att jag får ont av nervositet (vad ska man säga?) Hur ska jag lyckas sälja in mig själv? Ofta lätt och komma så långt när man berättar att man har utbildning och erfarenhet. Men så var det ju bara en liten detalj till, jo "det är så att jag har ibs" (folk vet oftast inte vad det är och blir redan då förskräckta). Har man tur så får man förklara vad det innebär men oftast blir svaret redan då "tyvärr vi har fullt". 
Och ändå blir det kris varje sommar och folk vill inte jobba, dom vill vara lediga, gå på festivaler, åka bada och andra nöjen. Och jobba kväll det vill man inte heller (tro mig, jag vet då jag har arbetat många somrar inom vården). Ändå finns det såna som mig som VILL jobba och vill jobba KVÄLL! 
   Förra veckan när jag fortfarande hade min praktikplats kvar, då kände jag mig nöjd och var riktigt omtyckt. Sen hamnar man i arbetslöshetens depression och man undrar ifall jag verkligen räcker till.
Att inte bli tagen på allvar och så förstår jag inte ens varför en människa som inte skulle vilja jobba, tar sig tid för och söka jobb. Konstig formulering men jag menar jag vill jobba, annars skulle jag inte ringa eller maila diverse arbetsgivare.
 Tog mig i kragen och ringde men så klart hade personen i fråga gått för dagen. Ja nu får jag leva med mitt magknip en stund till och hoppas på att modet återstår nästa gång det är dags att ringa.
Egentligen så väntar jag på svar från ett annat jobb, som lät lovande men jag jag blivit sviken så många gånger att jag vägrar tro på att det är sant.
  Riktigt tråkigt väder här i norra uppland med, +3 mulet och det regnar. Sambon kommer hem om ca 45 minuter, så får se vad eftermiddagen har och bjuda på. Sugen på ut och åka som vanligt, gillar och köra och åka runt.
Önskar er en fortsatt trevlig 1 april...inga skämt blev det heller även om jag redan känner mig som en dum sill.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar