tisdag 12 april 2011

IBS och magsjuka

 Hur är det egentligen med ibs och magsjuka? Jag har haft magsjuka endast en enda gång under tiden jag har haft ibs, peppar peppar...Anledningen till att jag kom på att ta upp detta är att min sambo kom hem magsjuk från natt skiftet. Nu är jag livrädd för och bli smittad då vi som har ibs ofta blir "sjukare" och det tar längre tid och bli "frisk". Sen tror jag att i alla fall mitt immunsystem inte är lika starkt som hos andra friska personen. Men sen om fler med ibs känner så, vet jag faktiskt inte.
Något viktigt att ta upp om du får magsjuka, sluta ta medicin mot diarré/lös mage som loperamid, dimor, immodium med flera då dessa gör att bakterierna stannar kvar längre. Om man äter sådan medicin kontinuerligt och få magsjuka, kan jag nästan förstå om man bli mycket sämre. Då dina tarmar arbetar mycket snabbare vanligtvis och du tar medicin för och motverka detta. Då är det inte så konstigt om man är utan medicin och har magsjuka.
Har själv provat vara utan medicin när jag har varit "frisk" med ibs och jag kan konstatera att i alla fall jag personligen blir mycket sämre utan medicin. Jag menar alltså om man provar vara utan sin medicin en test period och då ska man inte ha andra sjukdomar. 
Vet inte varför men i början när jag fick ibs hade jag feber toppar ganska ofta runt 2 år innan det börja släppa. 
När jag skriver om hur många andra upplever saker, är det för att jag pratar mycket med andra med ibs genom nätet, ofta dagligen. Så alla meningar är inte bara mina erfarenheter, utan vad jag har fått lärt mig av andra. 
Denna diskussion var uppe för ca två veckor sedan om just ibs och magsjuka. Och de flesta upplevde att de vart riktigt sjuka och det tog väldigt lång tid och återhämta sig.
Nu får jag bara hoppas att jag inte blir smittad men risken är väl stor. Sambon har lyckats ligga i sängen en timme nu, hoppas han får lite sömn nu. Då han har hemma sex på morgonen och kräktes fram till nio tiden.
Vi hörs snart igen kära läsare, hoppas du får en trevlig tisdag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar