torsdag 7 april 2011

Leva med sorg och ibs

Jag skrev tidigare att jag inte mår något vidare då jag sörjer min farmor som gick bort för ett år sen idag. Det känns som att jag har en sten på bröstet, alltså riktig ångest. Magen vet inte hur den ska bete sig efter ha fått i sig tacos. Egentligen ska jag inte äta sådant, då jag ofta får så ont då. Druckit läsk med, vilket är urdumt då jag ser ut som en luftballong nu.
Ringde prata med pappa här i eftermiddags och vi har ungefär samma känsla av att man återupplever allt igen i minsta detalj.
Det är inget ovanligt att man blir sämre i magen då man mår dåligt eller är stressad. Men däremot känns det tusen gånger värre med ibs. Sen förstå jag inte varför tarmarna ska vara svullna hela tiden och att de ligger så ytligt. Räcker väl och släppa en brakare så lyfter hela jag (måste kunna skämta när det är jobbigt). 
Ja imorn är det helg igen och så klar vill man hitta på något, inte för man har råd. Ska ställa klockan tidigt i alla fall då mitt papper om aktivitetsstöd måste in i morgon, så tänkte kanske svänga förbi praktik platsen och säga hej.
Men först och främst måste jag ta mig igenom denna dag, det gör ont att bara andas. 
Är det någon annan med ibs som har en "bula" eller ja inte en bula men att magen är mer svullen på höger sida (om du tittar neråt,. längre ner på magen! Har hört det förr men det ser rätt löjligt ut när man tänker på det. Vad det beror på vet jag inte, men det sticker ut mer vissa dagar som en upphöjning. 
Sen tänkte jag kolla på jobb jägaren på kanal 5, bara för och bli mer irriterad över hur uppgjort programmet är!
Tack igen alla ni som har kikat in både idag och andra dagar. Ni ger mig styrka och jag hoppas ni får något positivt tillbaka.
Skicka gärna kommentarer om det är något du funderar över eller bara vill uttrycka din åsikt. Jag vill gärna vilja kunna skriva mer om de andra typerna av ibs med, men är inte så insatt i ämnet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar