tisdag 28 juni 2011

Uppdatering 3 angående iberogast

Jag får massor med mail och kommentarer om iberogast och detta fastnade speciellt. Det är en läsare som har delat med sig av sin erfarenhet av iberogast, personen har ibs-a (blandad vilket står för alternerande ibs fick jag veta).
Personen blev mycket sämre med värre smärtor och diarré. Inte alls ovanligt har jag förstått. Det är ytterst få som har hört av sig och känner sig något bättre. Jag får se om jag får in mer info om det.
I alla fall så innehåller iberogast 20 olika typer av växtdelar och det är vanligt att man kan få en allergisk reaktion enligt fass.se
Det som chockade mig var att iberogast har sålts i över 30 år i Tyskland!!! Hur kan man då börja sälja den som nyhet här i Sverige? med alla dessa biverkningar. Borde inte iberogast ha varit mer känt och som ett "botemedel" om det verkligen fungerade!
Det här känns mer som ett påhitt för den svenska magmarknaden med en ny "succé" som egentligen inte verkar ha några som helt bevis på att den fungerar. Istället tar man och blandar 20 olika växter och säger den är mot ibs. Om du googlar efter medicin mot ibs, inte sjutton får man fram iberogast! Iberogast är alltså ingen nyhet utan en bluff enligt mig från en 30 marknad i Tyskland!
Ni som mår bättre med iberogast, det är jätte bra! Men ni andra kan mycket väl ha fått en allergisk reaktion av medlet! Tycker inte den borde få säljas som naturläkemedel med de biverkningar man kan få.

OBS! OBS! OBS! NY INFO! Iberogast har funnits över 50 år i tyskland och är uppenbarligen för bara magsäcken. Att inte kunna skilja på magproblem och magproblem och sedan lansera som ibs medel gör en ännu mer förbannad. Infon kommer från den tyska sidan www.iberogast.de som en kär läsare har tipsat om

3 kommentarer:

 1. Tjong!

  Jag har diagnostiserad IBS och har haft svårt med kramper en längre tid. Tänkte att det kunde vara värt att prova Iberogast (allt är värt ett försök). Jag har inte haft kramp alls under två veckors tid nu. Om det beror på Iberogast eller om det helt enkelt bara är en symptomfri period just nu är för tidigt att sia om. Men jag anser att det beror på Iberogast och har bett min läkare att receptbelägga detta till mig.

  Mvh,
  Nicke

  SvaraRadera
 2. Fick nässelutslag över hela kroppen av Iberogast. Har haft IBS halva livet - tveksam om detta preparat hjälper, även om jag inte fått nässelutslagen.

  /Henrik

  SvaraRadera
 3. Hej Henrik!
  Oj det lät inge vidare med nässelutslag, säkert något av de "3000" örter som gör det. Det verkar vara så himla olika vem iberogast hjälper. Därav varför jag är så skeptisk till och sälja den som universalmedel mot ibs. Vore bättre och marknadsföra med att den kan ha bra effekt. Vi får glädjas åt de som blir hjälpta av den.
  Kul att du tog dig tid att kommentera och dela med dig
  kram

  SvaraRadera