onsdag 14 september 2011

Ett kärt inlägg från min förra blogg, ibland får man sakna...

Tillägnat till mina gamla kollegor på Tierpsbyggen 18 mars 2010

"Innan det blir för jobbigt (för ja jag är ju trots allt en tjej och då får man bli blödig), så vill jag tala om för mina kära kollegor hur mycket dom betyder för mig. När jag tog praktik platsen hos er på AB Tierpsbyggen, hade jag ingen aning om vad jag gav mig in i. Jag var less på vara arbetslös och ville helt enkelt testa på något nytt. Redan första dagen fick jag mig ett gott skratt, då jag har nog aldrig sett ett gäng karlar så chockade. Det kan vara rå humor många gånger, men aldrig så att man trampar varandra på tårna. En dålig dag förvandlas lätt till den bästa och jag uppskattar verkligen allt ni har lärt mig och allt ni delat mer er av. Jag hoppas även jag har tillbringat er något gott, trots jag är som jag är ;o) Men med handen på hjärtat, så har jag inte känt mig så levande på länge, som jag gör med er.
Det sägs att vissa människor får en speciell betydelse och att man alltid kommer ihåg den personen.
Ni finns alltid kvar i mitt minne och hjärta!

Tack för allt ni har gjort för mig        LOVE U

Och så några speciella ord till er

Patric


Det kanske syns tydligt att Patric har fullt upp med arbete som ska göras och så här ser det oftast ut om dagarna,
så länge han inte är ute på andra arbeten. Något jag är riktigt imponerad av är hans kunskaper om det mesta och då hans telefon ringer så ofta, får man vara glad att hans nyare telefon fungerar igen. Det var en ren plåga att höra en gammal nokia ringa hela dagarna. Ja, något han fick höra rätt ofta med.
Att han smiter strax innan jag började om dagarna blev rent av komiskt. Man kunde tro det som ny praktikant att han nästan var rädd för mig och jag tror det ligger en del sanning i det också med tanke på hur jag kan vara. Men om man bara för en dag lyckas få Patric och skratta, då har det varit värt det hela! Patric jag kommer och sakna dig massor och du har gjort stort intryck hos mig. En härligare människa får du leta efter och jag är glad över att ha fått lära känna dig. Strax innan klockan blir 12 om dagarna kommer ditt suckande höras för alltid i mitt hjärta. Tack för allt!

Rickard


Tog den mest charmigaste bilden och som ett minne för alla Månkarbo resor ;o)
Vet inte ens vart jag ska börja, då du har satt mer spår i mig än jag någonsin kunnat ana. Rickard har varit som min handledare från början. Vi har snickrat staket, rita kartor, städat din bil, åkt på ett antal felanmälingar mm. Jag har aldrig haft en tråkig dag med dig och har jag mått dåligt eller varit på dåligt humör, så har det räckt med endast ett leende från dig för och göra min dag. Jag har sagt det åt dig personligen med, att det finns de människor man alltid kommer ihåg och som har en stor plats i ens hjärta och ja du är en av dom.
Rickard är enormt duktig på sitt arbete, han ger service utan dess like och gör allt för att hyresgästerna ska trivas. Och allt det ansvar som följer här efter, det kommer du klara galant! Och det har varit en ära för mig som praktikant och gå och lära med dig.
Ibland blir orden bara tomma, när man inser saknaden i förväg. Alla skratt, galenskaper, allt lärande och för att du har visat vem du verkligen är, gör dig till en riktig vän att sakna för evigt!
Tack för allt! Ditt mumintroll (med en tår i ögat)


Daniel


Daniel min äkta hälft, hur släpper man taget om dig?
Jag har haft så otroligt kul och helt galet om dagarna med dig. Fastnat i hissen ca 100 ggr till att börja med, du har gått ner på knä, skrivit dikter och låter en smula orolig med ditt gnylande om dagarna. En del kanske inte uppfattar dig som helt seriös vissa gånger, men en duktigare kille får man leta efter. Daniel gör sitt arbete till hundra procent och har en otrolig charm med kunderna. Jag vet inte hur många läckande toaletter vi har kramats vid, men jag är glad för alla dagar jag har fått med dig. Med dig går det inte låta bli att skratta, även om jag inte ibland ens har vetat hur jag ska reagera. Du har gjort ett enormt intyck hos mig och när jag inte längre kan tänka klart, så säger väl det sitt. Jag kommer och sakna dig otroligt mycket och jag kommer aldrig och glömma dig!
Fortsätt och vara den du är och sprid din energi och glädje, du kommer gå långt här i livet.
Med det säger jag tack Daniel, för allt! -Snart din ex fru

Rolf


Rolf är en riktig arbets myra. Han brinner för sitt arbete och visar stort engagemang i det han gör. Han låter sig inte stoppas av varken sår eller elstötar. Att han helst åker själv om dagarna, fick jag veta tidigt. Men något intryck måste jag ändå ha gjort, då det blev allt fler dagar med mannen från kyrkbyn. Jag har väl fortfarande inte fått riktigt grepp om dig, bokstavligen talat. Rolf är en smula blyg och tror även han var lite rädd för mig i början. Jag har givit dig massor med kramar, så nu förväntar jag mig en stor en av dig på fredag! Och slappna av, jag bits inte (tror jag). Att du tar ditt arbete på allvar, går inte att ta miste på. Fortsätt vara den du är, för du är duktig. Men våga även att lita mer på dig själv och inse att de finns de som tycker om dig. Rolf jag kommer sakna dig, mer än du anar.

Thomas


Det första Thomas sa till mig när jag åkte med honom första gången, var att han är den mest osociala av dom alla. Den meningen tappade sitt syfte redan när dagen var slut ;D För osocial är han verkligen inte i arbetslivet! Thomas starka sida är just att han är bra på att ta människor. Han lyssnar och förklarar utan dess like. Den privata sidan jag har haft chansen att lära känna, är empati och förståelse. Han har ett stort hjärta och jag tror vi har en hel del gemensamt. Thomas är charmtrollet själv och för att lyckas måste man våga. Jag tar med mig alla dina goda råd och bevarar dom hårt. Lika hårt som allt annat du lärt mig och den tacksamhet jag känner mot dig, det kommer och bevaras lång tid i mitt hjärta.
Tack Thomas! -Kommer på fika någon dag vid stugan

Fredrik


Även med Fredrik känns det svårt att ens börja skriva. Med ett leende tänker man tillbaka hur det var första gången jag åkte med Fredrik. Jag tror jag hade en känsla av att han faktiskt hade ticks av någon form ;o) Han har energi ändå ut i tårna och bjuder alltid på sig själv. Man kan lätt bli attakerad vid ett skrivbord, en undercentral eller i bilen, men med hjärtat på rätt plats. Han har en enorm styrka i sitt arbete och att åka med honom som praktikant är ett måste. Med Fredrik kan man inte låta bli att skratta och han får en och trivas. Jag har även haft den lyckan att se vem han är och med få ord säger jag genuin, otroligt charmig, spontan varm man med ett stort hjärta. Lite halv tokig, men vem är inte det. Jag kommer sakna dig otroligt mycket och säger redan i förskott grattis på födelsedagen!
Med ett leende på mina läppar och en tår i ögat- tack Fredrik för allt!

Sune
Har jag ingen bild på, då vi har knappt sett varandra sen jag börja hos er på tierpsbyggen.
Det är svårare då att finna en riktig uppfattning, men jag har ändå fått den synen att du är en snäll karl. Du vågar i alla fall kramas och tycker det känns bra att ha fått träffa dig de gånger du ändå har varit inne i Tierp. Sune arbetar alltså i de yttre områden kyrkbyn, månkarbo, söderfors och mehedeby, så inte undra på att vi inte ses.
Jag önskar dig allt gott och så får vi se om vi ses något innan jag slutar, men även tack till dig Sune för denna tid.


Så grabbar, tack för en otroligt lärorik praktik period! Jag hoppas jag har givit er något positivt och ta med er.
Det är otroligt svårt att ens få chansen att visa upp sig hos en arbetsgivare när man har en sjukdom, men med er kan man ibland glömma den grymma verkligheten. Om en arbetsgivare läser detta, döm inte en person efter skalet utan ge en chansen att visa vem man är. Bara för att man har en sjukdom eller ett handikapp är man inte mindre värd. I mitt fall behövs bara lite anpassning mest med tider och jag har kämpat hårt att ha en prickfri närvaro. Jag kanske inte visar oftast hur sjuk jag kan vara, då det har med inre styrka att göra. Ger man upp, då orkar man inte. Jag har inte givit upp, jag ska ha ett arbete där jag fortfarande kan bli tagen för den jag är och inte min sjukdom.

Stort tack till AB Tierpsbyggen och alla underbara fastighetsskötare för att jag fick chansen att praktisera hos er!

Många kramar"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar