lördag 1 oktober 2011

Hemma från akademiska igen

Min endometrios har blivit min värsta fiende, den skapar smärta jag inte vill leva med men har inget val så det är bara och bita i det sura äpplet.
Blev riktigt glad när jag såg min rumskamrat från akademiska kikat in på bloggen, nu kommer jag följa hennes blogg med.
Har som sagt legat inne på sjukhuset igen, nu för att hormonbehandlingen inte fungerade som den ska och jag fick en blödning som skapa större smärta än jag kunnat räkna med.
Nu har dom ändrat om hormon tabletterna till 20 mg provera istället för 10 mg och så fortsätta med regividon. Har morfin utskrivet en långtidsverkande oxycontin 20 mg morgon och kväll och en korttidsverkande oxynorm 5mg vid behov. På grund av smärtan och säkert morfinet med kräks jag som en gris, så har primperan med mot illamåendet.
Tänk så lite man vet egentligen om endometrios, så jag får nog börja googla en hel del. Nog är det skönt och vara hemma med men just  nu undrat jag hur länge det varar?
Fattar inte vad det är som gör så ont, det sticks utav helvete, mina ben värken som satan och jag har en yxa i ryggen. Så jag får väl se hur den här helgen går...
Tog mig i alla fall till apoteket och hämta ut illamående medicinen fast puckot till läkare hade skrivit fel vilket han lovade skulle bli rätt. Ändå ringde dom från apoteket på akademiska igår och sa till men nej det gick ju inte och komma ihåg en så viktigt sak för mig. Orkade inte direkt vänta i stan på att en läkare eventuellt ska ändra receptet, suck.
Bara bita ihop, går det inte så får jag väl åka in igen...vilket jag inte vill men vad gör man då.

2 kommentarer:

 1. Jo den där mensvärken kan ta kål på en!
  Du får trösta dig med att om du föder barn nån
  gång så blir det ingen stor skillnad... :)
  Jag har fött två varav den sista hemma
  (oplanerat) utan smärtlindring..
  Det var ungefär samma smärtgrad som på
  mensvärken... HELT GALET!!!!
  Hoppas du ska få bukt på den värsta värken
  nu. :)
  Mari

  SvaraRadera
 2. hahaha ja jag har hört det där om att det inte blir bättre efter man skaffar barn. Hade den tanken en dag faktiskt att kan det göra så mycket mer ont än vid endometrios (kan det säkert, bara en rolig tanke när man är less på ha ont).
  Fast igår hade jag en jätte bra endometrios och ibs dag! Magen i toppform och värken under någorlunda kontroll, härligt! Får man se hur denna dag går då.
  Hur har du det?

  kram

  SvaraRadera