måndag 6 februari 2012

Då var KBT igång

Idag började mitt deltagande i KBT studien mot ibs på distans och det var en hel del att läsa igenom. Vissa delar kändes mer tråkiga att läsa än andra, samtidigt som jag var ivrig och komma fram till första övningen. Men ju närmare man kom desto mer fick jag ont i magen. Tänkte många gånger "ska det här verkligen hjälpa" "kanske hemma men hur ska jag tillämpa den ute?" osv. Jag får inte pga sekretess och lagar avslöja något om frågorna eller hur den går till och jag hoppas ni har förståelse för detta. Ni som ändå är intresserade av att veta hur det går så fortsätt följ bloggen nu och min KBT behandling som är i hela 10 veckor. Blir det några framsteg, baklag osv?
Men när man tar något sådant här på allvar är det otroligt psykiskt påfrestande och oros tankar kring din ibs som du bara vill glömma kommer till liv.
Jag är helt ärligt livrädd för hur det ska gå och om jag ska klara momenten, det som vore det enklaste i världen för den som är frisk och tror inte ens skulle kunna föreställa sig ens situation och när jag blir som sämst och vad som gör det. Envis det är jag så jag ska försöka helhjärtat men som många av er säkert förstår finns ändå frågan stort "kommer det här verkligen hjälpa?" Men jag måste våga tro och ta det hela på största allvar nu när man ändå får chansen.
Fick en egen kontakt så mycket kan jag skriva och den personen kan jag kontakta om det är något. Och så ska jag göra en övning i en vecka nu som ska utvärderas. Så jag kanske återvänder till vecka två och skriver då hur det har gått om något har hänt eller när jag känner för och skriva. Men visst är det spännande?

Idag tänkte jag åka till pappa med katten igen, då han trivs så bra där borta och det kan vara skönt och göra något annat än och vara hemma.
Var hos syrran igår som hjälpte mig med håret igen och det vart så snyggt, kanske kommer en bild ;p
Haft mycket problem med min endometrios och misstanke om en cysta men jag vet inte då den värken har både kommit och gått och nu tror jag det är borta. Fast det trodde jag igår med men kände ändå av det.
Har alltså haft en känsla av tryck på höger sida, riktigt ont emellanåt, stråla ner i höger ben och ont i ryggen.
Känns som en golfboll ¨på äggstocken ibland, men jag har inte tid och få ont...
Riktigt kallt har det varit med och snöat en hel del, gillar inte alls vintern. Servat ena bilen och den andra på verkstan som gick på 4000kr, drabbar ingen fattig brukar dom säga men jag vet inte det jag när plånboken ständigt gapar.

Lite orolig och olustig i kroppen på något sätt, tror det är KBT som gör mig nervös och det får man väl vara.
Men med goda förhoppningar så ska jag gå öva lite nu, uppdatering kommer

2 kommentarer:

  1. Hej! Lena här som har kommenterat förut, jag är också med i behandlingen, och har inte påbörjat dagens moment än. Ska bli spännande att sätta igång. Kul att känna till någon mer som går igenom samma sak. :) Ha en bra kväll nu!

    SvaraRadera
  2. Hej Lena!
    Så kul och höra att det finns läsare som också är med i studien. Jag har suttit och läst uppgifterna lite hit och dit och övat lite på den ena. Såg det var problem med ett till dokument men det har dom fixat nu. Ska vi hålla kontakten och se hur det går för oss? Du har ju min mail adress här på bloggen, kanske vi kunde skriva privat med om du vill?
    kram

    SvaraRadera