torsdag 23 februari 2012

Ibs Endometrios och arbete, det närmar sig

Hur nervös får man vara? Efter helgen börjar nya arbetet och jag är jätte nervös, kanske mer än man borde. Men jag tror det har och göra med att det är mitt första fasta arbete, min ibs som styrs mycket av oro och hur det går med cystan. Men det är väl bara och kämpa på och hoppas på det bästa.
Tänkte åka till valbo imorn kanske och handla lite torrfoder, ett par mjukare byxor (kan vara skönt och ha när man pendlar långt och otrivs i jeans på morgonen haha) och lite annat inför jobbet. Men jag får se hur väglaget är då det har tydligen varit mycket trafikolyckor de senaste dagarna. Kan ju bara hoppas vädret blir till det bättre nu så man slipper åka i riktigt dåligt väglag. Ja torkarblad måste jag ha också, skriva ner det på en gång.
  Magen är väl så där, om det är ett skov fortfarande, anpassning till maten eller nervositet vet jag inte men jobbigt och få ont i magsäcken med efter måltid. Tur det finns omeprazol ändå, den hjälper i alla fall.
Annars händer det inte så mycket och det gör inte så mycket heller, bara bra och få ta det lugnt innan arbetet börjar.
Ha det

7 kommentarer:

 1. Hej! hittade din blogg idag och den verkar väldigt bra! Jag har själv ibs och det är en hel del planerande för att få vardagen att fungera. Jag undrar om du kan berätta vad du tar för mediciner och hur ofta? Tack för hjälpen :)

  SvaraRadera
 2. Hej Amanda! Nu vet jag inte vilken typ av ibs du har men jag har ibs-d och min medicin består av loperamid, tryptizol och lestid.
  Du kan läsa mer om läkemedel under tråden mediciner vid ibs.

  kram

  SvaraRadera
 3. Jag har också Ibs-d. Det låter som du tar ungefär samma som mig, bara andra märken! Men jag har börjat oroa mig för att jag tar medicinen för ofta. Jag tar dimor ca fyra gånger i veckan (en tablett per gång). Hur gör du med loperamid?
  Lycka till med kbt behandlingen!

  SvaraRadera
 4. Hej Amanda!
  Du ska nog inte oroa dig, jag tar ca 4-5st per dag varje dag och har gjort det i 4 år kanske. Har frågat min läkare om det och dom säger det är ok. Men du ska prata med din egna läkare om du är orolig.
  kram

  SvaraRadera
 5. Okej, tack så mycket för svar!!

  SvaraRadera
 6. Hejsan hittade din blogg och såg att du har ibs. Jag undrar hur det var för dig när du började få det? Eftersom den senaste månaden har jag flera gånger kunnat få ont i magen direkt efter jag ätit mycket mat och måste gå på toaletten. Jag har alltid varit känslig mot fet mat och kunnat bli uppblåst. Jag har även nyss fått reda på att jag är laktosintorelans men undrar om jag borde gå till doktorn och kolla upp min mage lite mer. Tänkte att det kanske var bra att fråga någon som själv har ibs.
  Kram Frida!

  SvaraRadera
 7. Hej och en ursäkt till dig med för mitt otroligt sena svar!
  Hur det var i början står i början på bloggen om du använder sökfunktionen men i kort och gott fick jag magsjuka en dag för 7 år sen som aldrig ville ge med sig. Efter det har det tagit lång tid för och se vad man kan äta och inte.
  Äter mediciner dagligen. Jag var precis som dig ett bra tag, i flera år utan och kunna äta någonting innan man fick rusa.
  Jag har viss intolerans mot laktos men inget som visas på prover.
  Ja gå kolla upp det närmare.

  kram

  SvaraRadera