fredag 16 mars 2012

Ta det positiva eller det negativa? Vi kör både och

Som många av er har sett har jag börjat jobba och det är därför jag inte har haft så mycket tid eller ork och blogga men här kommer en uppdatering om läget.
Jobbet går jätte bra och jag trivs som fisken i vattnet :) trevliga kollegor måste jag säga.
Min ibs har börjat komma ur sitt skov igen vilket känns skönt, kan ha varit nervositeten för nya jobbet med som påverkade.
Håller på med KBT övningarna än, vart det leder återstå att se. Jag får som sagt inte skriva vad de handlar om mer än ändra sitt tankemönster.
Så en jätte positiv sak är att jag kommer bli intervjuad inför en bok om ibs, blev uppringd igår och vi boka dag. Känns både nervöst, spännande och lite läskigt. Fick ont i magen efter samtalet men sedan bara glad.
Så till det negativa och mycket varför jag inte har skrivit för ärlighetens skull. Var på återbesök för och kolla cystan som tydligen var borta. Det var väl bra men den riktiga anledningen till smärtan är tydligen att min äggstock sitter fast i livmodern nu :( Som beror antingen på ärrbildning efter operationen eller den misslyckade hormonbehandlingen då blödningarna har varit alldeles för många och då bildat nya härdar.
Så nu ska jag gå in i klimakteriet på konstgjord väg, med nässprayen synarela. Har sprayat över en vecka nu och ska fortsätta i några månader till om det går bra med sprayen. Kan bli så det blir sprutor istället sen om sprayen fungerar.
Fick så bra förklarat att endo härdar lever tydligen på de kvinnliga hormonerna och tar man bort dom, just det som sker i klimakteriet så dör eller försvinner härdarna.
Skulle inte smärtan ge med sig och äggstocken sitter fast blir det ny operation igen med mycket mer ärr förebyggande medel än tidigare.
  Som ni förstår har nyheten inte inneburit det bästa för min del och jag blev lätt nedslagen. Kan tacka mina kollegor och en annan endo vän, att jag är på rätt bra humör ändå.
Berättade för chefen också om detta och hon tog det bra, vilket jag är innerligt tacksam för.
Så nu ska jag ut och jobba ikväll igen och söndag ska jag jobba extra.

Vi hörs och skriv gärna mer, jag svarar så gott jag kan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar