torsdag 29 mars 2012

Ut och jobba extra i natt

Har min långledighet nu på schemat men jag var och gjorde lite nytta i tisdags ändå så man inte hamnar efter med ens uppgifter. Igår kväll ringde en kollega och undra om jag kunde jobba extra inatt så jag tacka ja. Ringde chefen och fråga om hur man ska stämpla och så.
Mina kollegor lyfter verkligen upp mig och oftast känns inte dagarna så jobbiga även om tankarna kommer ibland och då är det min endo jag syftar på.
Det är härligt och kunna få skratta och trivas, något jag har längtat efter.
  Bloggen hamnar lite på efterkälken då jag inte orkar skriva när jag är på jobbet men jag ser ni hittar in i alla fall och läsarna ökar vilket känns väldigt roligt.
KBT mot ibs är en knepig fråga och jag vet inte riktigt om jag ska säga bu eller bä om det. Vet inte om min behandlare förstår mig riktigt heller men jag kämpar på i min egna takt. Det är väl fem veckor kvar vad jag förstod och uppgifterna är detsamma fortfarande.
  Har väl tänkt och få byta till sommardäck i helgen men vi hade tänkt och fixa det imorgon och så kom jag på att jag kommer ju hem rätt "sent" på fredag morgon, då vill jag gärna hinna sova ett tag. Så kanske lördag, vi får se.
Har inte gjort så mycket annat än och jobba och det gör mig inget heller då jag trivs. Passar på och tvätta lite idag och städa undan lite. Börjar kvart i nio ikväll och slutar kvart över sju så det är ett tag. Åker nog halv åtta hemifrån så jag kan köra saktare och spara bensin.
  Var med Johanna min kära kollega till gränby i måndags innan vi börja jobba kväll, det var jätte trevligt :)
Ska göra om det någon dag och ta med resten av hönorna i gänget som också vill ha snygga trosor ;)
  Det närmar sig intervjun för boken med, datum är ju spikat. Minns inte om jag skrev det tidigare men det blir om tre veckor i alla fall. Ser fram emot det också även om det gör mig något nervös.
Blir en sen dusch idag, försökte sitta upp i natt och sova länge men gav upp halv elva. Fixa lite middag sen och kanske ta sig en tupplur innan man ska iväg.
Ha det gott

kram på er

2 kommentarer:

 1. Moi Mukula!

  KBT fungerar bra för personer som inte kan se sambandet mellan sin diagnos och det dagliga livet och där man behöver kunna acceptera sin diagnos och se att man kan leva ett bra liv trots sin sjukdom. Som t.ex. min make som gick på KBT efter sin lilla TIA, för att kunna se sambandet mellan positiv stress/ stress överhuvudtaget och stroke.
  Du verkar ha kommit till bra insikter ändå genom din positiva livssyn och den finska tjurigheten. Du kan hitta styrka och kraft på positiva upplevelser och möten med andra människor. Dessutom får du "prata" av dig genom din blogg och samtidigt hjälper andra.
  Så jag kan förstå att du tycker att KBT är lite överflödigt för din del. Å andra sidan kan det vara bra att hänga kvar, eftersom jag är övertygad att du kan ge de andra deltagare en positiv kick och en del tänkvärda insikter.
  Jag hejar på dig!

  SvaraRadera
 2. Hej Eeva!
  Kul du hitta hit :)
  Du har säkert helt rätt om tanken då jag har accepterat min tillvaro för länge sedan och försöker verkligen göra det bästa av det hela. Får ju inte lämna detaljer om kbt, n då den är sekretessbelagd men mycket handlar om hur man ser inför situationer och jag i min tankevärld kommer inte riktigt överens med behandlaren då svaren inte är personliga så att säga. Inte någon riktig respons för mina frågor heller. Jag hänger kvar för och se vad som händer de sista veckorna, ska bli spännande och utvärdera.
  Finska tjurigheten hihihiihi SISU!!! Det måste man ha, annars går det inte.
  Vi ses säkert snart igen, ska fortsätta följa din blogg med :)
  kram

  SvaraRadera