söndag 17 juni 2012

Vakna till helvetes blödning!

Sov länge idag då vi kom hem inatt efter ha kört hem syrran från Ålandsresan med familjen. Vakna och känner mensvärk, hinner inte mer än och gå upp och på toa och infinner mig i Stockholms blodbad. Hur kommer kommer det sig? Jag är ju i klimakteriet och ska inte blöda alls! Mensvärk jo tack men inte så jätte hemskt, men jag sitter och väntar ut blödningen lite. Ska man söka för det idag så är det akuten som gäller och vill man då sitta i timmar på en akutmottagning och blöda. Ja, jag kanske måste det. Försöker bara komma igång med kroppen och min ibs mage. Det är inte så lätt och bara sticka iväg tyvärr.
 Är så ledsen nu faktiskt att det alltid ska vara något och katten är inte så pigg heller. Här har man avklarat två arbetsdagar i veckan efter lång sjukskrivning så ska man ramla ner i skiten igen?
Mitt huvud värker, är lite yr och illamående men kanske är det norspan plåstret eller vad vet jag...
 Ska man nämna något trevligt så gick båtresan bra igår trots servitören i buffén spillde mat på mig!
After work i fredags var också lyckat i Engelska parken i Uppsala :) Var bara svintrött efter allt ståhej.
  Så vad fan gör man nu? Hoppas på man slutar blöda och värken avtar eller orka ringa in till gynakuten där man oftast inte blir tagen på allvar om man inte råkar ha tur så det är någon som känner igen som jobbar eller en endoläkare som har jour.
Egentligen borde det vara enkelt och känna sig trygg men och söka vård.
"Kvinna 30 år med endometrios, opererad aug-11 och maj-12, problem med smärta. Problem med hormonbehandling, behandlas med enanton depot injektioner. Inkommer med oklar blödning och smärta" Eller?
 Jag vill nog duscha lite i alla fall men känslan av att bryta ihop och bara gråta finns nära. Bosse är med och klappar en på axeln "Det är lugnt, jag är med dig och skrämmer upp dig lite extra så du får ont i magen också". (ångesten har fått namnet Bosse alltså som jag har nämnt tidigare.)
 Något panikslagen över och ha 6 dagars arbetsvecka och jag har inte råd att förlora mer pengar! Hälsan går före ja visst men envis som man är.
Äsch jag börjar med en dusch, det är säkert skönt!

2 kommentarer:

 1. Hej,
  Så malplacerad kommentar. Men jag fastnade på din endometrios. hur länge har du haft det? Jag fick min dom i måndags och just nu är allt mest bara lite diffust.
  Hjälper inte hormon på dig?
  Bor du i Stockholm? Och iaf, har du en bra läkare?
  Vänliga hälsningar en nyvärvad...

  SvaraRadera
 2. Hej nyvärvad!
  Jag fick diagnosen augusti-11 efter en titthålsoperation. Förmodligen har jag haft det i många år men det har tagit dit och få diagnos.
  Man brukar börja med hormonbehandling men jag fick bara massor med blödningar av den. Provera med neovletta p piller hade jag först. Sen var det två omgångar med hormonspiral, fungera inte heller då min kropp gilla den inte och hade bara stänkblödningar och ännu längre mens med den.
  Därför nedregleras jag nu, alltså ett konstgjort klimakterie med spray i början och nu injektioner.
  Bor en bit från Uppsala så jag går på endometrioscentrum på akademiska sjukhuset och har en/fler jätte bra läkare där!
  Kram

  SvaraRadera