lördag 14 juli 2012

Sov gott älskade vän

Sov gott älskade vän


Ingen mer smärta eller rädsla min älskade vän. Du kom till mig när jag hade det som svårast och inte visste hur jag skulle ta mig upp. Du har stått vid min sida varje dag med ett vänligt jam eller skakande svans av glädje. Älskade tonfisk och bära dina leksaker. Gnägga efter fåglar eller springa efter mina ben. Riktig buse med glimten i ögat vars liv började i en postlåda och vågen från det har inte varit lätt. Vi försökte ge dig allt vi kunde för att du skulle må bra och jag vet innerst inne du trivdes så bra. En katt man känner kärlek till och som gav tillbaks. Älskade pappas tofflor och rulla runt på golvet. Tyvärr började problemen med kisseriet för länge sen men du hade trots det ett bra liv när man fick lite medicin.
Var livrädd för ringklockor och okända människor, samt killar med hög bas röst.
Men oktober 2011 kom en hemsk vändning när vikten börja rasa och kronisk njursvikt konstaterades. Ett mirakel egentligen han fick nio månader till och som pappa sa han måste ha haft många fler liv än nio.
Att släppa tanken att vara en egoist fanns med mig ett tag och vi bestämde här hemma igår att vår älskade Skrutten skulle få somna in för gott.
Han fick en bra förmiddag med tonfisk och fågelsång på balkongen där solens strålar mötte hans nos.
Packade buren och väskan efter samtalet, gav honom tid och han gick in själv i sin bur. Sov hela vägen till Uppsala.
Ca kl.16.15 Fredagen den 13 juli 2012 somnade Skrutten in lugnt och stilla i min famn på Ultuna djursjukhus.
Sorgen är olidlig och saknaden svår och jag vet inte hur jag ska klara mig utan min bästa vän. Det finns inga ord för hur mycket jag älskade honom och kommer alltid att göra. Våra tårar faller för dig älskade "Skruttekatt, pissekatt, pankis, rau rau"3 kommentarer:

 1. Åh! Fäller tårar med dig. Varm kram!!

  SvaraRadera
 2. Tack Cecilia! Det är svårt nu och riktigt tomt, svårt att vara hemma då ingenting är sig likt. Blir arg på endon och känner mig bara mer ensam då men det blir väl bättre sägs det.
  Kram tillbaks

  SvaraRadera
 3. Såg mitt svåraste vackra inlägg och så många känslor kom tillbaka. Vad jag saknar dig min älskade vän, pissekatt, rau rau, skrutt, panskis, ja kärt barn (i detta fall husdjur) har många namn. Jag hörde dig ibland på nätterna och jag saknar ditt kurrande, till och med när du ville pussas och bet mig på näsan. Morgon klöset och dess uppvisning och bärandet av alla leksaker. Jag saknar dig Skrutten, varje dag <3 Du var mitt allt och kommer alltid finnas med mig älskade vän. Min fina änglakatt, Puss och kram från matte

  SvaraRadera