fredag 8 februari 2013

Endometrioscentrum och smärtcentrum idag

Förstår egentligen inte varför jag alltid blir lite nervös när jag ska iväg till läkaren, man borde vara van vid det här laget. Blir lite stressad av klockan och funderar samtidigt på om min fina Milla har vaknat till redan. Känns skönt med sällskap och efter sjukhuset ska vi gå till Gränby en sväng.
Hoppas så klart på att jag får en bra behandling nu igen och att smärtcentret kan hjälpa till.
  Jobbade kväll igår med fina Nathalie, så passet gick så fort att man knappt han reagera.
Lite stolt över mig själv och våga vara så spontan att jag var ute och åkte lastbil i förrgår :) 
Vikten tycks bara ha åkt av sig självt, inte ens något planerat och jag fick till och med byta storlek på arbetsskjortan igår :)
Sen att få höra att man är vacker skadar inte :) Skrattade åt mina kollegor som sniffar efter en för man luktar så gott. Lyckat val av parfym måste jag säga :)
Just nu är jag glad och har många fina dagar även om endosmärtan kan gripa tag i en hårt vissa dagar. Man får ta vara på tillfällena som kommer och våga hoppas på det bästa.
Nu duschen och så ska jag ha på mig mina nya läckra strumpbyxor, sen bär det av och hämta upp Milla och mot Akademiska sjukhuset

3 kommentarer:

 1. Hej!
  Jag är en tjej som fått diagnosen IBS. Vet att det är en trixig sjukdom att få ordning på, men trots olika mediciner samt hjälp av dietist som tillsammans hjälper mot mina symtom så kvarstår smärtorna i magen. Jag har dessutom stundvis partier i magen som liksom buktar ut och blir stenhårda, ofta på morgonen. Detta trodde läkarna först kunde vara bråck men då ultraljud samt datortomografi (utan kontrast) inte visat på något så säger de att det är mitt tarmpaket som ligger just där det gör ont och att de är extra ömma på grund av IBSen.

  Nu är det säkert så men något säger mig att det är något mer. Tyvärr verkar det som att läkarna inte vill utreda mig något mer och jag vet inte vad jag ska göra?

  Har du något tips på vad jag ska göra? Vad kan det vara? Hur fick du reda på att du har IBS? Hur fick du reda på att du har enodmetrios?
  Har du tips på mediciner eller egentligen vad som helst som kan hjälpa mot IBS?

  Tack på förhand! /Alexandra

  SvaraRadera
 2. Hej Alexandra!
  Jag fick diagnosen ibs 2005 efter en sista gastroskopi och då inga andra prover visade på något.Fick då tryptizol utskrivet och den har fungerat rätt bra men mina smärtor kring livmodern, bäckenet, ryggen och strålandet ner i benen försvann inte. Har alltid haft mer värk vid mens och sämre mage då. Endometrios fick jag som diagnos aug 2011 efter en titthålsoperation. Misstanken finns att de flesta av mina tarmproblem beror på just endon då den senaste op i maj 2012 satt tarmarna fast på flera ställen och har då också en utbutkning på höger sida. Den försvann efter op men har återkommit nu det senaste halvåret, så jag tror det och sämre mage har med endon att göra åter igen. Endomterios syns oftast inte på ultraljud eller mrt om härdarna inte är jätte stora. Om du vill läsa mer så gå in på endometriosföreningens hemsida, länk finns här på bloggen och läs på om symtomen. Fick saroten utskrivet nu då tryptizol har gått ur sortimentet. Sen äter jag loperamid varje morgon mot magen, då tarmarna annars har krig. Plus smärtlindring mot endosmärtor.

  Kram

  SvaraRadera
 3. Tack för svar!

  Jag förstår inte varför de säger till mig att det enbart kan vara IBS eftersom undersökningarna inte visar på något. Vart jag än läser så står det att ultraljud och mrt inte kan visa på allt sådant (självklart förstår jag att de inte kan göra allt samtidigt) men de ljuger mig ju rakt upp i ansiktet! Nu har ju du ännu en gång bekräftat för mig att så är fallet.

  Tack i alla fall för svaret! Nu ska jag fråga dom ordentligt nästa gång.

  Vet inte vad jag ska säga angående ditt tillstånd. Hoppas i alla fall att du ska få ordning på det och att du ska kunna må bättre! Tack för att du delar med dig, information om IBS och liknande är inte lätt att få.

  Kram! /Alexandra

  SvaraRadera