torsdag 28 mars 2013

Du borde inte blöda

Du borde inte blöda...nej jag vet! Vad gör vi nu då? Jag vet faktiskt inte
Så är min vardag just nu trots fem olika mediciner mot endon och då räknar jag inte med vanliga värktabletter och hormonplåster eller min magmedicin.
 Smärtan håller sakta på ta över mitt liv, det är så att jag blir mörkrädd. Fast mitt liv är det mörker jag befinner mig i och hur jag än gör så kan jag inte ta mig upp.
Vet inte varför nedregleringen inte biter eller om jag lyckas stressblöda i alla fall. Pratar med endocentrum många gånger i veckan, pratat med min läkare som inte heller vet vad vi ska göra just nu. Fick förslag om en till medicin, kanske den kunde hjälpa till med smärtattackerna och det slutar dra i tarmen? Men det drar inte bara vid tarmen, utan nertill med. Vissa dagar är ett helvete med att ens försöka kissa, då kan du tänka dig explosion av smärta av att kunna skita rent ut sagt!
Det skrivs i min journal för att andra läkare ska kunna läsa så jag slipper förklara. Jag kontaktar smärtläkaren som inte hör av sig först idag. Han säger det åter igen har blivit en dubbelbokning, har fått skjuta på min tid 2 ggr redan och endocentret tycker inte ska ska vänta ens till jag har tid.
Frågade smärtläkaren om han hade läst min journal? Jo det hade han men han kunde inte ordna den medicinen, för vi måste träffas först. Jaha?! Jag vill allra helst slippa alla mediciner jag har, jag vill leva och må bra som många andra men det är inte så enkelt och jag vet det inte finns något botemedel för endometrios.
Jag försöker vara envis för att orka, läkarna säger nej nu måste du lyssna, gör så här. Jag gör "så här" men får inte samma hjälp av den andra läkaren.
Alltså jag orkar inte med det här längre!
Kanske inte så konstigt att man längtar efter en famn som håller om mig om nätterna? 
Vet ärligt talat inte vad jag ska göra längre...sitter än och klockan är efter tre och har inte ens klätt på mig. Mår illa, ser sudd framför ögonen och bara inväntar tills attackerna dyker upp igen.
Min grymma verklighet...
  Chefen har i alla fall hjälpt mig och skrivit ut papper som jag ska skicka in till försäkringskassan så fort mitt intyg kommer från läkaren. Ska ansöka om särskilt högkostnadsskydd för och slippa karensdagar och arbetsgivaren får då betalt karensdagen. 
   Nej nu jävlar ska jag orka ta mig in till duschen!

Go go go Mumintroll! 

2 kommentarer:

 1. Men fy! Det där låter inte alls kul!
  Nu har det ju gått ett par månader sen du skrev detta inlägg men jag hoppas att det är bättre med dig!

  Själv har jag diagnosen Gallsaltsmalabsorption, har skrivit om den här: http://www.lajsa.com/gallsaltsmalabsorption/

  Känner att jag behöver byta magmedicin och letar nu info om Lestid.. Är det någon medicin du vet något om? =)

  SvaraRadera
 2. Hej! Jag har som sagt inte bloggat på bra länge, men det kommer ett nytt inlägg här strax då jag legat inne länge, sjukskriven osv.
  Ja jag har haft lestid utskrivet och har fortfarande såna tabletter hemma. Sök på min blogg, lestid så får du fram vad jag skrivit. Äter inte dessa längre då det är högst troligt mina besvär beror på sammanväxningar i tarmarna. Kram

  SvaraRadera