söndag 22 december 2013

God jul

God jul till alla mina läsare!

Ber om ursäkt att bloggen inte har fått värst många inlägg i år men det har haft sina anledningar. Hade så klart önskat att jag hade drivit vidare med mitt bloggande trots motgångar men hey jag är bara mänsklig.

Så vad har hänt under året förutom att jag har lärt mig att leva själv, vilket jag trivs otroligt bra med och det trodde jag aldrig när "hela mitt liv" rasade förra året kring jul. Det visade sig bara vara rätt att bryta sig loss från 13 år i helvetet med en ynkrygg som visade sig vara ett riktigt ärkesvin. Kanske gav man sig ut på okänt vatten med dejtande lite för tidigt och vissa saker har satt sina spår. Det är när man minst anar och inte har en tanke på män som HAN dyker upp, som har varit en stor del i mitt liv sedan slutet på sommaren. Bor idiotiskt nog i en liten byhåla nu och så klart har snacket börjat gå men kul att det roar några fler än bara oss två ;) Tänker av den enkla anledningen inte ge några fler smaskiga detaljer mer än att det finns andra sätt att stava till lycklig.

Endometriosen har inneburit flera resor till Akademiska sjukhuset i år, många fler än vanligt. Allt har grundat sig i förra året när jag gick obehandlad och ingen medicin eller operation har hjälpt. Under sensommaren eskalerade attackerna från urinvägarna som innebar mycket blod kissande och hemska trängningar som gjorde att jag fick gå som ringaren i notredame (kutryggad). Det har varit/är (peppar peppar jag kommer till det...) riktigt jobbigt att inte kunna sitta, stå eller ens ligga utan får stå framåtlutad över en bänk och sen pillat i mig starka tabletter medan tårarna har rullat. I slutet på november när mina blödningar eskalerade tillsammans med trängningarna, slutade en onsdag morgon med att endometrioscentrum ringde 112 och skickade ambulans. Blev då inneliggande åter igen med EDA i ryggen, sen hem och trodde det skulle ge med sig men blödningarna har fortsatt. Min kropp klarar inte enanton depot längre och den fick jag sluta med i veckan.
Fick äntligen efter månader i plågor göra en cystoskopi och det visade sig att slemhinnorna i urinröret såg ut som blodslamsor efter så lång nedreglering. 
 Inför undersökningen hade jag googlat massor och kollat youtube klipp där alla sa det inte var så farligt och efteråt känns det ungefär som UVI. Bara det att redan innan så kändes mina attacker som UVI x 100! Att kissa efter en cystoskopi när xylocainet gått ur kroppen är...ett HELVETE! Sån tur mannen hade kört mig till och från sjukhuset och så sov vi ett tag när vi kom hem men när jag skulle kissa på kvällen så...ja det började värka och sen var min tanke bara att "varför i helvete drack jag så mycket" följt av aj ajaj och sen skrikande ajajaja och sen grät jag i en timme i hans famn för det gjorde så fruktansvärt ont!
  Fick i alla fall medicin mot kramper och trängningar och det är här jag kommer till peppar peppar delen att jag har inte haft en ENDA attack sen i tisdags :D Men nu står jag obehandlad mot min endometrios och julen knackar på dörren. Frågan är ifall läkarna jobbar imorgon?

Jobbet har väl haft sina upp och nedgångar, mycket pga att jag har varit sjuk. Avdelningen bland personalen har lugnat ner sig sen i höst och vi trivs allt bättre ihop. Tar ca 55min för mig enkel resa till jobbet nu så det är väl inte så kul men det går än.
Kommer tillbringa julafton och juldagen på jobbet och sen blir det julbord hos pappa! Min pappa har förresten blivit pensionär efter 43 år inom samma yrke. Han är utan tvekan min idol och hjälte <3 Visserligen är han bara 61 år men efter dom skulle skära ner på hans arbete så ville han gärna få gå och han trivs så bra med sitt nya pensionärs liv :) Han har till och med tvättat min bil åt mig, då han frågade om han fick göra det hihihi söta pappa :)

Ska snart hoppa ner i säng, lär iväg tidigt till Uppsala för lite klapphandling innan kvällsjobb och sen är ju julen här tydligen.
När jag orkar ska jag läsa igenom kapitlen till Ibs boken som jag blev intervjuad för men det tar vi nog efter nyår.

Ta hand om varandra, var snäll och ljug inte för den du älskar. Vårda kärleken och våga stå för dina ord. Julen är barnens så se gärna till att fira en vit jul. Ge kärlek och omtanke till varandra och jag hoppas på ett friskare och lyckligare år 2014! Tusen tack alla trogna läsare som stannat kvar och välkomnande till nya. Vem vet om jag orkar börja driva bloggen helt på nytt!

God jul och gott nytt år!

 KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM KRAM

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar