onsdag 5 mars 2014

Tredje månaden in på året, kan det vända snart?

Mars månad är här redan, jag vet nog inte ens själv snart vad som har hänt hittills. Årets början har inneburit en hel del tid på sjukhus, mer än jag har klarat av egentligen. Blivit behandlad som en trasdocka och när man försökt se till att vården blir bättre, inte bara för mig själv utan för många andra med endometrios så möts man av så negativt motstånd, trots att tanken inte var att "hänga" ut någon utan att visa "här finns det några som kommer hjälpa oss". Svensk sjukvård drivs av flera paragrafer, men det märks att man glömmer bort vad det står i den och hur det är att vara medmänniska. Tur att alla inte är likadana, annars skulle man inte orka. 
 Den nya licensmedicinen gav mig värre biverkningar än någonsin och jag önskar inte ens mina fiender (om det finns såna?) att ens uppleva hälften av mitt mående som jag fick genomlida. Att ligga som ett kolli i över ett dygn, för du mår så jävla dåligt och du fryser och svettas vartannat men kan varken klä av eller på dig och vara utkastad från sjukhuset! En vecka tog det innan jag fick tvinga mig själv och börja resa mig från soffan, så den medicinen fick sättas ut. In med enanton på nytt med förhoppning om att urinröret har läkt och med en spiralinsättning hägrande under narkos på fredag. Har redan panik över det hela. Jobbar eftermiddagar i flera dagar i rad nu, så dagarna står planerade tills helgen. Hoppas bara på inte få för ont, så jag slipper åka in.
 Annars då? Hmm, fått kontakt med en gammal klasskamrat sedan högstadiet, det har väl varit några roliga dagar med sms. Svårt att föreställa sig personen i samma ålder då vi var 15 sist vi sågs. Men det ska väl bli roligt och ses nån dag och prata lite. 
 Varit mycket med min bästa väninna på små äventyr och vi har även bestämt att åka utomlands i höst men bara en sista minuten. 
Blev väl rätt chockad när en person som sårade mig djupt över ett år sen, hörde av sig. Men att få en förlåtelse och en ursäkt, får det att kännas bättre. Frågan är bara, varför hörde du av dig med småprat när jag fick själv säga, det känns konstigt och skriva med någon som sårat en så och då kom ursäkten men sen inget mer? Men, det kanske räckte att få ur sig det?!
Något var det väl som fick mig och börja tänka mer på det djupa planet och även om jag har haft ett bra halvår annars med mycket skratt, så kanske längtar man mer efter tryggheten och ha någon att komma hem till. Känslomässigt är det inte lätt att släppa in någon ny, då det är väldigt lätt att bränna någon utan att bry sig i konsekvenserna. Känner bara att det är inte bara upp till mig och visa "att man är viktig för någon" oavsett hur mycket man tycker om personen. Har aldrig jagat och tänker inte jaga någons skugga, jag är den jag är och jag står för min åsikt men att säga saker och inte hålla dom eller ändra "spelets regler" varefter det passar, det kan man göra på annat håll. Det jag försöker säga är väl att jag är trött på att bara ge och ge till folk, bara för att jag är snäll.
Tur det finns folk som ställer upp när det behövs och skönt ha taxin bokad till sjukan nu och en som skjutsar mig hem. Två pass till sen är det dags och sova en stund igen, brrrr :( 
Ska ta ringa pappa på vägen till jobbet tror jag, har ju velat träffa honom med men formen och jobbet har tagit sitt. Får väl se hur jag mår efter ingreppet om jag orkar mig ner till honom.
Bilen strula häromdagen och så hade jag fått lapp på rutan med om felparkering, trots alla andra får stå på samma ställe? Snacka om riktat personligen mot mig men bolaget har fått hört sitt och nu väntar jag på svar och har till och med pratat med myndigheter och fotat dom andra bilarna. Jag tar inte hur mycket skit som helst, för jag har inte gjort något fel. 
Nej jag måste nog gå duscha nu och göra mig klar för jobbet, ska bli kul och jobba med en vikarie som är hos oss sällan. Så får jag träffa min väninna/kollega också en liten stund.

Så 2014 har inte varit så snällt mot mig hittills men vad hade jag och förvänta mig? Peppar peppar har jag haft 2-3 någorlunda hanterbara smärtveckor....får väl se då.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar