lördag 19 april 2014

Magsjuka Endometrios och Ibs = Dropp

Jo men hej och hå, där åkte jag på magsjukan de flesta hade haft kring mig. Som jag ville undvika och hade nästan glömt bort hur i otroligt dåligt skick jag kan bli. Det var måndag morgon och jag hade sovit över hos en vän och skulle egentligen åka till jobbet på em men kände mig konstig när jag vaknade. Sa detta till min vän att min mage är orolig och redan innan så vet hon att jag behöver lugn och ro på morgonen förövrigt också. Hon kokade kaffe och jag gick ut på trappan rökare som jag är så skulle jag ta en morgon cigarett men det gick inte ens att röka. Illamåendet var ett faktum och sen kom kräkningarna och kaskad vattnet från tarmarna. Åh herre jessus så dålig jag blev och min vän var snäll nog att köra hem mig och min bil alla de 12 milen medan jag låg i bilen med en hink. Tog 2 loperamid (ska man absolut inte göra vid magsjuka, då bakterierna stannar kvar längre) men hade inget val för att kunna ta mig hem. Jag kunde inte bo kvar hos min vän för deras familj bor nästan mindre än min etta så jag hade inte kunnat haft eget rum.
Kom hem väldigt snabbt och låg och kräktes fram till 23 tiden men magen den ville inte alls vara med. Försökte dricka lite vart eftersom och på onsdagen börja jag med banan och smörgåsrån men nej det gick inte och behålla något. Slutade kissa nästan helt och fick svårt med andningen till slut efter min intorkning.
Efter mycket strulande med sjukvården (Aja baja infektionsmottagningen på akkis, sköterskan som svara, inte trevlig!) 1177 var jätte gulliga och faktiskt Tierps akut som för övrigt hade velat skicka mig just till akkis men dom vätskade upp mig och gulliga Moa som tog hand om mig, var super trevlig! Nu har jag börjat med min vanliga konsumtion av loperamid och magen har varit något stabil ett dygn, så vi får se hur det går nu men äter jätte lite och dricker bättre istället. Köpt hem massor med soppa och risifrutti bla, sockerdricka osv. 
Nä att ha skadade tarmar av sammanväxningar och ibs med magsjuka, kan vara farligt så se till att du inte blir uttorkad och undernärd. Mitt förra inlägg om magsjuka och ibs skrev jag något om feber de första åren med magproblemen och guess what! Det är ju endometrios som är en kronisk inflammation i kroppen och när endon är "retad" så kan man få feber! Så det var inte Ibs utan endometrios som gav febern. 
Jag har så otroligt gulliga kollegor (en liten klunga) som verkligen ställer upp då min ork tryter och de ska ha en eloge! Jag har fått sova hemma och vila, ätit och ta medicin medan kollegan kör min förmiddag istället för jag skulle ha orkat jobba 14 i sträck. 
Nu ska jag ta duscha så ska jag försöka och komma ihåg och skriva om alla planerade ingrepp med endon och hur det ser ut framöver.

Glad påsk!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar