lördag 26 juli 2014

Nyförlovade

Jaha då var det ett tag sen jag skrev sist och tiden bara springer iväg. Ska väl börja med att berätta att vi har flyttat ihop sedan 12 juli och så är vi nyförlovade sedan 18 juli, vilket vi gjorde u Toholampi Finland i min fars föräldrahem på vår semester. Har haft en underbar vecka i ett underbart land där vi båda har våra rötter, så även om det har gått fort så kändes det inte mer än rätt att göra det på Finsk mark :)
Värmen tar väl lite must ur oss båda, så inte har vi flyttat i ordning precis allt än. Utan vi försöker tillbringa mer tid med varandra istället. Jag försöker väl på något sätt i alla fall tala om när jag har mina dåliga dagar och jag skulle tro att det fungerar väldigt bra mellan oss ;)
Jag har dessutom slutat med mina mediciner så ja vi kan väl tala om att det finns en tanke om att få barn tillsammans. Sen gör min diagnos sitt och man brukar säga med Endometrios så har man ca 80% chans att kunna lyckas. Vi har pratat med mina läkare på akademiska om detta, då risken är att jag kan bli alldeles för dålig om jag går "obehandlad" alldels för lång tid, så visst finns det en viss "tidspress". Försöker väl att inte tänka allt för mycket på det men det är klart man är ju bara mänsklig, så känslorna kommer och jag är otroligt lyckligt lottad att ha en så förstående partner och det gäller allt.
Jukka är mitt liv och min livs stora kärlek, det finns det ingen tvekan om. Han behandlar mig väl och tar sig tid att lyssna på mig och visst kan vi missuppfatta varandra med men nog kan vi prata med varandra och det är en viktig egenskap hos oss båda. Jag kan till och med sakna honom redan när jag sover och jag vill inte vara utan honom en sekund i mitt liv. Nu sitter vi inte då fastklistade i varandra och kan göra saker på varsitt håll men det vi har mellan varandra är äkta. Kan blir både varm och djupt berörd inombords när jag bara tänker på honom och hur lycklig jag faktiskt är och jag kommer alltid göra mitt allt för att han ska veta hur mycket jag älskar honom och att han är det viktigaste jag har. Jag har kanske inte orden som räcker till men han finns i mittt hjärta och själ varje andetag. Hans kyssar gör mig knäsvag och kroppen blir darrig. Jukka Lamberg-du är det vackraste och dyraste jag har, jag älskar dig så otroligt mycket och det kommer jag göra så länge jag lever. Det finns bara du för mig och jag skulle aldrig såra dig medvetet-för det gör man inte mot någon man älskar. Älskar dig så in i helsike, så du anar inte!
Imorgon kommer ungarna hem, alltså Jukkas fyra yngsta och dom är efterlängtade. Och idag ska vi nog åka till Ikea en sväng och köpa lakan till sängen och lite nya badlakan.
Ja så ska jag väl skriva lite om endometriosen med, då jag inte har några mediciner mot sjukdomen just nu så klart blir kroppen påverkad. Jag har haft rätt ont till och från och har fått ta smärtlindring rätt ofta ändå. Fick kontakta Akademiska för några veckor sen då blåsan började strula igen. Peppar peppar så har det hållt sig lugnare med tranbärsdryck. Tarmana lever väl sitt egna liv och med "störd" tarm sedan 9 år tillbaka, vet jag sjutton vad som har hänt med den. Har en tid på akademiska på torsdag igen på smärtcentrum, så ska dom gå igenom mina smärtmediciner nu när vi vill försöka få barn. Akkis ska även ha kontaktat Eskilstuna sjukhus, då jag inte fick någon hjälp alls därifrån när jag ringde själv. Så rädslan sitter väl i om jag får så där akut ont, så vill jag kunna söka vård närmare men efter det otrevliga bemötandet, ringde jag akkis istället och fick hjälp på en gång. Det är helt otroligt hur dålig vården är kring endometrios fortfarande! Och nu menar jag inte hela sjukhuset i Eskilstuna, utan sköterskan jag pratade med bla, då hon är inte den första att inte förstå.
Det är alltså meningen att Akademsika ska fortsätta stå för min behandling men genom remiss från Eskilstuna och akuta besök ska jag kunna göra hemma vid. Nu får vi se hur det kommer se ut med vem som har hand om smärtlindringen.
Nu åskar det visst med så jag får ta logga ut, så ha överseemde med felstavningar.

Trevlig sommar på er i värmen och dundret från himlen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar