måndag 11 maj 2015

V.39 Känner mig konstig

Måndag och vecka 39 (38+0) idag och jag känner mig jätte konstig. Vet dock inte vad det är och inlägget är nog mest bara till för att distrahera mig själv. 
Har haft typ "frys attacker" några ggr, mina förvärkar som höll på i timmar både fredag och lördag har lugnat ner sig. lördag trodde jag att jag skulle avlida av smärta och dum som jag var så ville jag inte åka in med rädslan om att ändå inte få något mot smärtan. Har lärt mig nu, att jag bör nog visst åka in om det blir så illa. 
Tarmarna verkar leva sitt egna liv också, vet inte om det är det här folk skriver om "inför förlossning". Har ont i ländryggen till och från, sen har jag fått nån konstig värk på sidorna av höfterna eller bäckenet kanske det heter. 
Har som sagt ny tid hos bm på onsdag, för ny undersökning och om det går att påskynda förlossningen då. 
Det börjar bli jobbigt med att inte veta vad som sker i kroppen och jag har försökt och göra frid med mina inre tankar och rädslor. En förlossning är ändå inget jag kan styra och inget tillfälle eller dag är perfekt, utan det sker när det sker. Klart lite rädd är jag ju eller ganska mycket för "när det väl sätter igång" men det är nog själva tankarna, att man inte vet hur man kommer reagera.
Magen är tung och har sjunkit ännu mer nu och jag går som en pingvin. Har svårt att sitta still när jag får denna "konstiga" känsla som jag inte kan sätta fingret på.
Jag kan erkänna att igår gick mitt begär över till verklighet, på vad jag ville äta. DISKSVAMP! En ny och ren sådan så klart och jag vet inte varför jag hade fått för mig att den skulle vara ljuvlig. Det är själva skumgummit som jag ville tugga på. Hade lika gärna kunnat varit en ny duschsvamp eller en bit madrass hahaha herregud vilka tokigheter, men det är sant, Jag tugga och sög på den där svampen säkert i 2-3 timmar innan jag fick ge mig. Jag hade nog annars tuggat den till molekyler, om jag hade fortsatt.
Tappa känseln i höger handen och armen är bara värre också, det är inte mycket som behövs innan den domnar bort och värker mer nu också.
Sambon va hemma på lunch idag, så det va skönt med sällskap en stund. Har faktiskt vilat nästan hela fm idag, så jag sov så dåligt igen. Solen kom fram en stund också och våren har färgat med sina underbara gröna färger i naturen. Igår var vi till min sambos brors grav och hälsade på och passade på ta en biltur. Sen handla vi hem lite mat och gjorde milkshake. 
Det är ändå helt otroligt hur värken stillade sig från lördagen, när smärtan började vid 13-14 tiden och var så helsikes intensiv hela em och fram till ca kl.20 på kvällen. Jag har inget minne av den kvällen, kan jag säga. Så ont hade jag och jag vet jag satt på toan och grät.
Nu börjar tarmen göra ont igen och ljumskarna, så jag tror jag får börja runda av. Eller så är det inte tarmen, utan värken från magen?
Får väl se hur resterande dagen blir, om jag får se Finlands match i hockey vm idag eller inte. Annars ska vi ut och handla hem nån mat och kolla på matchen bara. 
Jag måste bara som mål ta mig in i duschen en sväng känner jag och byta kläder, även fast jag kan gå i mjukisar. Ja vi får väl se vad jag orkar och om värken utvecklar sig något.

Ha en skön måndag och idag säger vi Stort Grattis till min plastmamma Pirjo som fyller 65 år <3

1 kommentar:

 1. Hej. Bloggaren bakom minibsoch jag.... är jag.
  Jag undrar hur din IBS var/är under graviditeten?
  Jag minns att min mage var perfekt under mina graviditeter. Eller bättre i alla fall. Det var ju rätt länge sen jag fick mina tre barn.

  Hur har din mage varit efter att du fått barn. (jag antar att du borde fått nu när jag ser att detta inlägget var gjort i maj.)
  Har magen förändrats något. Och har dina emetrioser (stavas inte så jag vet men du fattar nog vad jag menar) blivit bättre efter att du fått barn?

  Lite nyfiken då jag hörd många blivit bättre efter att de fött sina barn....
  //M,

  SvaraRadera